Ürün Kodu | : | Hp-Şd1 |
Kategori | : | Şarküteri Ekipmanlari |
Destek Hattı | : | +90535 363 96 79 |
Şarküteri Dükkanı
Meyve ve sebze ürünlerinin gibi zeytin , peynir, turşu veya doğal köy ürünlerinin satıldığı dükkanlara Şarküteri Dükkanı denir. Genel olarak zeytin , peynir çeşitleri satışı yapılsa da özellikle kahvaltılık ürünlerinin de satışı bu alanda yapılmaktadır. Bunun dışında hafif et türleri de bu alanlarda sunulmaktadır.
Şarküteri Dükkanı Konsepti Nasıl Olmalıdır?
Her şeyden önce doğal unsurlar veya motifler kullanılmalıdır. Artık günümüzde sıradan çalışmalar kendisini rafa kaldırmıştır. Milenyum yılında şarküteri tezgahları ve dükkanları doğal figürler le taçlandırılmaktadır. Yani bazen bir öküz arabası üzerinde samanların arasında yumurta satışı yapılırken , bazende değirmenler üzerinde şarküteri gıdaları müşterilerine sunulmaktadır.
Şarküteri Dükkanında Hangi Alanlar Kullanılır?
Manav alanı , kasap alanı , sütlük alanı , şarküteri alanı kullanılabilir. Daha çok discount marketlerdeki raf ürünlerinin dışındaki ürünleri satmak için bütün alan müsaittir. Daga çok doğal ve az bulunan ürünleri müşterilere sunmak için en ideal alanlardır.
Şarküteri Dükkanı Neden Gereklidir?
Kuru gıdalar için discount marketler yani her sokakta sıklıkla rastladığımız (a101-bim-şok) gibi marketler genelde raf ürünlerine yoğunlaşmış durumdadırlar. Biraz daha elit marketler manav , şarküteri ve raf ürünleri satmak için hem devasa kadrolar hemde devasa yer işgal etmektedirler. Fakat o kadar maliyetleri artmasına rağmen raf ürünlerinde discount marketlerle yarışamamaktadırlar.
Öyleyse yalnızca kar marjı yüksek olan bölümleri seçmek mantıklı olacaktır. Bunun için şarküteri dükkanları ve manav dükkanları kendi önemini ortaya çıkarmaktadır. Yani diger marketlere istinaden daha düşük maliyetle , hem kontrol kolaylığı , düşük maliyet hacmi aynı zamanda kar marjında yüksek avantaj için ciddi tercih sebebidir.
Şarküteri Dükkanı Dekoru Nasıl Olmalıdır?
Doğal ahşap ağırlıklı çalışma yapılırken aynı zamanda yer yer antrasit renkler kullanılmalıdır. Bununla beraber kırmızı tonlamalar da kullanmakta fayda vardır. Şarküteri dükkanı dekorunda alan verimliliği çok önemlidir.