Ekmek Rafı

Ekmek Rafı

Ekmek Rafı Nedir?

Fırın , market gibi unlu mamulleri satmak için kullanılan raflı sistemlere ekmek rafı denir. Genel olarak poşetlenmiş veya karton kutulara konmuş ekmekler bu raf üzerine konurlar.

Ekmek rafı neden ahşap ağırlıklıdır?

Fırınlarda ekmek alınacağı zaman sıcak ekmek beklenir. Sıcak bir ürün veya gıda soğuk bir yüzeye konulduğu zaman ciddi şekil değiştirmeler veya deformasyonlar gerçekleşir. Bunun için ısı iletiminin en az olduğu malzemelerden birisi olan ahşap kullanılması daha faydalı olacaktır. Aynı zamanda ahşap , doğal unsurun da bir betimlemesidir.

Ekmek Rafı Yapısı Nasıldır?

Bizim burada incelediğimiz ürünün adı orta ekmek rafıdır. En alt kısmı plastik ayakla başlayıp bütün yapı ana iskelete bağlanmıştır. Ekmeğin kırıntısı veya tozunu almak için alt kısma açılır kapanır bir kapak uygulaması yapılmıştır. Böylece fırınlar veya unlu mamul alanları için baş belası olan ulaşılamayan yer sorunu kaldırılmıştır.

Bu kısmın üstlerinde ayarlanabilir raf sistemi konuşlandırılmıştır. Sistemin baş kısımlarında yaklaşık 20 santimetre derinliğine sahip gondollar mevcuttur.

Ekmek Rafın Market İçin Önemi

Marketler özellikle insanların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik ürünler satarlar. Yani bir plastik kaptan ziyade meyve ve sebze ve ekmek gibi unlu mamuller sürekli satış cirosu içindedir. Fakat bir fırın kadar da üretimin kaynağı pozisyonunu göstermesi de bir o kadar önemlidir. Yani unlu mamul alanındaki doğallığı sergilemesi gerekir. Bunun için ekmek gibi unlu mamul ürünleri tezgahları ve rafları oldukça ciddi bir şekilde planlanmalıdır.

Günümüzde discount marketler ile rekabet etme şansımız çok azdır. Öyleyse olayları daha derin yorumlamakta fayda vardır. Bunun için en önemli silah dizayn ve ürünleri sergileme tekniğidir.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir