Zeytin ve turşu tezgahı

Zeytin ve turşu tezgahı

Zeytin ve turşu tezgahı-yenilik

Artık günümüzde market ve şarküteri dükkanları Zeytin ve turşu tezgahı zeytinlik tezgahı kullanmaktadır. Bu tezgah özellikle duvarlarda kullanmak için tasarlanmıştır. Bu sayede yalnız orta alan değil aynı zamanda duvar reyonları için zeytin tezgahı kullanılmaktadır. Zeytin yüz yıllardır sofralarımızın vazgeçilmez , değişilmez en önemli gıdalarından biridir. İnsan sağlığı açısından da çok önemli bir tüketim gıdasıdır.

 

Genel olarak zeytinler tüm dünyada  açık ve özentisiz alanlarda satış yapılmaktadır. Bu durumu önlemek için özel kasalar  , kutular , teneke ve şişeler geliştirilmiştir. Ama insanlar kutu veya teneke içindeki hacim kadar alışveriş yapması istenmesi ciddi bir sorundur. Çünkü günümüz dünyasında otomobil alırken bile koltuğun dikişine varana kadar tercih yapabiliyorken zeytindeki seçim yapma tercihini sınırlamak yanlış bir strateji olacaktır. Öyleyse bu gıda nerelerde satılmalıydı.  Akla en kolay gelen fikir tenekelerin ağzı açılarak oradan satış yapmak olacaktır. Bunun için ya tenekeyi yüksek bir tezgaha yerleştirmek gerekecek veya ayak altında tozun kirin içinde müşteriye naylon torbalarla satış yapmak zorunda kalınacaktır.

Öyleyse sofralarımızdan eksik etmediğimiz ve çok sıklıkla kullanılan zeytin , turşu veya salata-bar gibi gıdaları  sergilemek için özel olarak bir reyon dizayn etmek gerekirdi. bunun için bu tezgah üretilmiştir. Özellikle dar alanlarda ve dikey çalışmalara ihtiyacı olanlar için vazgeçilmez bir tezgahtır.

Bu tezgah alt 2 raf teneke veya şişe ile zeytin koymak için tasarlanmıştır. Bu alanlar  aynı zamanda ön kısımdan da yeteri kadar güç aldığı için zeytin gibi ağır  gıdaları sergilemek için önemli bir konu ve çözümdür. Bu sayede reyondaki rafların  üzerine gelecek moment yükleri zararsız ve dengeli hale getirilmiştir.

Zeytinlik tezgahının üçüncü ve dördüncü katlarında üçer adet zeytin sepeti mevcuttur. Bu sepetler dikdörtgen yapıda olup derinlikleri 100 cm ile 200 cm arasında değişen yapıya sahiptirler. Buda kullanım alanına göre istenilen hacim sağlanmış olur. Sistem yapısı da bu yükleri kaldıracak şekilde dizayn edilmiştir.

Zeytin reyonunun altı adet zeytin selesi (tablası) mevcuttur. Ve bu kısımlarda özel sürgülü kapaklar sayesinde koruma altına alınmıştır. Kapaklar ise maksimum kullanım alanı sunmak için üç parçadan oluşturulmuştur.