Zeytin Dükkanı Açmak

Zeytin Dükkanı

Özellikle zeytin satışı yapmak için kurulmuş işletmelere zeytin dükkanı denir. Çoğu ülkelerin sabah kahvaltısında sıklıkla zeytin kullanmaktadır. Öyle ki kahvaltının baş unsurları arasındadır. Zeytin , peynir. Zeytini ürününün de kendi içinde yüzlerce çeşitleri mevcuttur. Bunları insanlara doğru bir şekilde sunmak için özel ünitelere ihtiyaç vardır.

Yaptığım her işin insanlara hizmet unsuru taşıdığını bilmemizde fayda vardır. Bunun için yaptığımız ürünü doğru bir şekilde sergilememiz gereklidir. Sonrasında tercihi insanlara bırakmamız gereklidir. Yani hep fiyat olarak pahalı ürün tercih edilmez. Bunun için damak tadı , görüntüsü gibi bir çok faktöründe beraberinde ele alınması gerekir.

Zeytin Dükkanı Açmak Kazandırır mı?

Emeğin olduğu her iş bereketlidir. Kazandırır. Yeter ki doğru , bilinçli ve dürüst iş yapısın. düşünülen iş kolu insanların gıda ihtiyaçlarına yönelik bir çalışmadır. Zeytin dükkanları gibi iş kolları insanlar var oldukça devam edecektir.

Zeytin Dükkanı Açmak için ne gerekir?

Öncelikle doğru bir felsefeye sahip olmak gerekir. Yani nasıl bir dükkan yapılacak , piyasada ki konumu ne olacak , nasıl bir strateji ile ilerlenecek. Yani basit bir konsept mi  ” olduğu kadar ” yoksa iddalı bir çalışma mı olacak. Yani dükkan rekabetçi güçlü bir tarzı mı olacak?

Güçlü Bir Zeytin Dükkanı Açmak

Öncelikle bu işe bir tasarımla başlamak gerekir. tasarımda dükkanın konumu , müşterilerin beklentisi gibi bir çok farklı konu gündeme alınacaktır. Sonrasında özellikle doğal unsur baz alınarak dükkan içi model tasarımları oluşturulur. Ve yapılan tasarımın  satışına katacağı performans , rekabet tarzı gibi bir çok konu ele alınacaktır. Bu adımların hepsi yatırımcının detaylı bilgilendirmesiyle ve onayıyla yapılmaktadır.

Tasarımlarda her zaman sıradanın dışına çıkılmaktadır. Yani sabit ürünler ile basit ve kolay unsurlar tercih edilmemektedir. Öncelikle müşterilerin beklentisi , vurgulanmak istenen tema baş unsurdur.

Zeytin Dükkanı Maliyeti Nedir?

Bu iş konundaki en büyük maliyetlerden birisi dükkan kirasıdır. Ortalama iyi bir yerde 2020 yılı için 3000 tl den başlayıp  15.000-20.000 tl leri bulan bir rakamlar vardır. Bunun dışında dükkan içi tasarımlar ve ürünler mevcuttur.

Ürünler genelde modüler yapıda olduğu için bütçe  dengesine pozitif katkısı vardır. Ortalama bir dükkan için tabii yapılacak tasarıma bağlı olarak 5-15 bin tl de olabilir 25-50 bin tl de olabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=XqzQ7o0uWcc