Ürün Kodu | : | Mr-37 Yeşillik |
Kategori | : | Manav Reyonları, Manav Reyonu, Orta Alan ve Yeşillik Reyonu |
Destek Hattı | : | +90 ( 535 ) 363 96 79 |
Yeşillik Manav Reyonları
Pırasa, marul, maydanoz, roka, tere, marul gibi yeşil besinleri sergilemek için kullanılan yeşillik reyonları normal meyve sebze reyonundan farklı bir yapıya sahip olmalıdır. Öyle ki bu besinlerin hızlı bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde hem besin değerini kaybedecek hem de israfa yol açacaktır.
Yeşil reyonlarda satılan bu ürünlerin ömrünü uzatmak amacıyla dışarıdan su takviyesi (su püskürtme) sürekli olarak uygulanmaktadır. Bu bölüme verilen suyun boşaltılması ve hatta bir şekilde depolanması gerekmektedir. Bu nedenle sebze ve bakkal bölümünün su tahliyesi ve suyu tahliye edebilecek özelliğe sahip olması gerekmektedir. Peyzaj bölümlerinde dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise kullanılan sulak alanın nem süresidir. Bu nedenle bu durumun dikkate alınması gerekir. Kullanılan malzemelerin kalitesi ve malzemenin kaplama yüzeyinin iyi olması gerekmektedir. Aksi takdirde bakkal reyonunda kullanılan malzemeler çürümeye ve paslanmaya başlayacaktır.
Daha önce de belirttiğimiz gibi doğada nesli tükenmeyen canlı veya cansız organizma yoktur. Oksit oluşturarak metalik malzemelerin ömrünü bitirir. Önemli olan tuzlu suya dayanıklılığı olup, fiyat-performans kriterleri açısından en avantajlı malzemenin seçilmesi gerekmektedir.
Özellikle yeşillik bölümünde kil, toprak gibi pek çok eşya bulunacaktır. Bu nedenle giderlerinizi haftada iki kez temizlemeniz faydalı olacaktır. Bu konuyu önemle tavsiye ediyoruz çünkü bakkal reyonunda temizlik düzgün yapılmadığı takdirde hoş olmayan ve hoş olmayan kokular çevreyi bozacaktır.
Çoğu market ve manavda yeşil tezgahlarda gider bulunmuyor, akan su ve kir doğrudan çevreye yayılıyor. Bu durumda yaralanan, hatta hayatını kaybeden çok sayıda insan oluyor. Bazen tamam ya da çok önemli değil dediğimiz olaylar o kadar önem kazanabiliyor ki şirketleri iflasa sürükleyebiliyor.
Özellikle bakkal reyonu için önerilen deşarj, doğrudan kanalizasyon sistemine yönlendirilmesidir. Uygun ortam yoksa manav reyonunda sebzeler için su bidonlarının kullanılması da tavsiye edilir.
Market bölümünde alt kısım su kaplarını saklamak veya temizlik yapmak için kapaklı olarak yapılmıştır. Bu sayede manav reyonunun büyüklüğüne pozitif bir değer katılmıştır.