Ürün Kodu | : | Hp-1 |
Kategori | : | Manav Ekipmanları, Ahşap Manav Reyonu, Manav Reyonları, Duvar Reyonu, Manav Reyonu, Metal Manav Tezgahı |
Destek Hattı | : | +90535 363 96 79 |
Translate | : |
Market Dizaynı
Manav Dizaynı Genel Bakış
Manav dükkanları için yapılmış mimari çalışmalara manav dizaynı denir. Günümüzde hele de discount marketlerin arması ve virüslerin hayatımıza girmesiyle beraber bütün gıda sektörükendisini çek-up yapma fırsatı bulmuştur.
Artık eski plastik kasalar üzerinde yada brandalarla satılan meyve ve sebzeler oldukça riskli ve dikkat edilmesi gereken bir husustur. Hatta bu konu insan sağlığını tehlikeye attığı için kamusal bir sorun olarak ta değerlendirilebilecek bir konudur.
Manav Dizaynı Nasıl yapılır?
Öncelikle bir bütçe planı yapmakla başlamak gerekir. Bu süreç sonrasında konusunda tecrübeli kişilerle karşılıklı görüşerek yapılacak iş planı oluşturulur. Gerekirse projenin durumuna göre keşifte istenebilir. Sonrasında bir mimari plan oluşturulur.
Manav Dükkanı Dizaynında dikkat edilecek konular
1- Önceki yapıdaki kapasite bilgisi alınmalıdır. Yani kaç metre ürün sergilendiği bilgisine sahip olunmalıdır. Yapılacak yeni dizaynda aynı en az kapasite sağlanmalıdır.
2-Yeni dizaynda hijyen ve doğal hava akışı iyi planlanmalıdır. Bunun için ürünlerin yapısı ve tercih sebepleri de dikkate alınmalıdır. Yani bir yeşillik tezgahına yapılamaz fakat geri kalan çoğu alanlarda doğal hava akış unsuru uygulanabilir?
3-Yapılacak yeni manav dükkanı dizaynı hedef kitlesi iyi belirlenmelidir. Bir yatırım söz konusudur. Yalnız fiyatı baz alıp sıfır ürün koymak için manav dizaynı yapmak yanlıştır. Çalışmanın bir anlamı olmalıdır.
Sektördeki bazı uygulama işletmeleri yalnız değişiklik kavramını kullanarak müşteriye uygun gibi gelen seçenekler sunmaktadırlar. Fakat bir katma değer sağlamayan bir çalışma yapmaktadırlar. (Japon ‘ların sözü; eğer yapılan iş katma değerli değilse onun için harcanan zaman israftır.)
4- Geliştirilebilir ve değiştirilebilir bir tasarım olmalıdır. Aslında içerisinde mühendislik olmalıdır. Tasarım ve teknik tecrübeler olmalıdır. Çalışmış olduğumuz bütün sektörlerde mutlaka bir mühendislik vardır. Mesela manav dükkanlarında sattığımız domates. Çiftçi onu bir traktörle ekecek. Bir araçla hale taşıyacak gibi….
Biz bu kadar mühendislik çalışmalarından faydalanırken yapmış olduğumuz ticaretimizde mühendisliği göz ardı etmemiz söz konusu değildir. Dolayısıyla basit , sıradan ve her türlü bilinçten uzak bir üründen fazla bir şey beklenmeyeceği bilinmelidir.