Ürün Kodu | : | Hm-16 |
Kategori | : | Unlu Mamul Ekipmanları |
Destek Hattı | : | +90535 363 96 79 |
Bakery Shop ve Unlu Mamul Dükkanı
Un ve unlu mamuller denilince, akla buğday, arpa, çavdar gibi tahıl ürünleri gelmektedir. Yaklaşık olarak on bin yıl önce buğday, üretilmeye başlanmıştır. O zamanlar, tahıl taneleri öğütülerek un yapılmaktaydı. Bu sebeple Değirmenciliğin, tarihi bir geçmişi bulunmaktadır.
Unlu mamüller olarak en çok tükettiğimiz ürünler ekmek, makarna, bulgur ve bisküvidir. Bunların dışında, kek, pasta, turta, tart, yufka, çeşitli çörekler, börek, gofret, kurabiye, hazır pasta altlığı, peksimet ve benzeri ürünler bu gruba girerler.
Unlu Mamul Tarihi
10.000 yıl önce yapılan arkeolojik kazılarda; Nil, Fırat ve Dicle arasındaki topraklarda yaşayan insanların yerleşik hayata geçtiği ve hayvanların evcilleştirerek buğday ekimi yapıldığı hakkında bulgular elde edilmiştir.
9.500 yıl önce, Konya’nın Çumra ilçesinde Çatalhöyük arkeolojik kazılarda, burada yaşayan insanların tarım yaptıkları, siyez buğdayı yetiştirdikleri ve ekmek pişirdikleri anlaşılmıştır.
5.000 yıl önce, Mısırlılar buğday tarımını yapmış, ekşi hamurun nasıl yapıldığını, ekmek tariflerini anıt
mezarların duvarlarına işlemişlerdir.
Yapılan araştırmalarda, firavunun fırıncılarının, 30 çeşit ekmek, günümüzdeki pizza ve lahmacun benzeri ürünler yaptığı ortaya çıkarılmıştır