Manav Dükkanı Nasıl olmalıdır

Manav Dükkanı Nasıl olmalıdır?

Manav Dükkanı Nasıl olmalıdır? Bu sorunun çok farklı cevapları olabilir. Fakat belli başlı cevaplar gerekirse başlıca şunlar söylenebilir.

1- Yoğun  müşterisi çevresi olmalıdır.

2-Okul çevresinde olması avantajlıdır.

3-Hastahane çevresinde olması avantajlıdır.

4-kamu kuruluşu çevresinde olması avantajlıdır.

5-Cadde veya köşe başı olması avantajlıdır.

6- Daha çok fazla seçenek sıralanabilir.

Bu cevaplar manav dükkanı kurulurken nerelere kurulabileceği hakkında kısaca bilgi vermektedir. Öyleyse bu seçeneklerden sonra manav dükkanı nasıl olmalı sorusuna cevap arayalım

Manav Dükkanı Öncelikle Temiz Olmalıdır.

Bazen öyle tezgahlar kullanılır ki bırakın temizlik yapmayı , tezgahın kendisi zaten pistir. Asıl çöpe atılması gereken tezgahı kendisidir. Öyleyse iyi bir tezgah seçimi öncelikli olarak değerlendirilmelidir. Bu tezgah aynı zamanda her yerine rahatlıkla ulaşılabilmeli ve hijyen temizliği kolay olmalıdır. Özellikle kapaklı bir tezgah seçimi yapılması daha olası pozitif sonuçlar doğurmaktadır.

Manav Reyonunun yapısı metal olmaması ve çürümeyen , küf ve çir tutmayan malzemeden yapılmış olması büyük avantaj taşımaktadır. Bu sayede ıslak bez ile veya sabunlu su ile silerek temizlik oranı yüksek seviyelere taşınabilir. Öyleyse yapısında çabuk bozulan , dağılan veya yıpranacak tezgah seçmemekte fayda vardır.

Manav Dükkanı Düzenli ve Tertipli Olmalıdır.

Her işte düzen ve tertip çok önemlidir. Manav dükkanları içinde oldukça çok önem kazanır bu durum.

Bir şeyi istemek kolaydır. Bu istenecek konuyu öncelikle bizim iyi bir şekilde organize etmemiz gerekir. Yani alacağınız tezgah bu seçeneği size sunmalıdır. Yani manav reyonu yapısı düzen ve tertibe uygun olmalıdır. Alt kısım kapaklı olup fazla kasa alt kısımda depolanabilir. Bu sayede ayak altındaki fazlalık kasalar korunaklı bir alanda muhafaza edilmiş olacaktır.

Aynı zamanda boş kasalarda bu kısımlarda saklanabilir. Öyleyse reyonlardaki kullanılmayan , çivilerle çakılmış yada profillerle kaynatılmış kullanılmayan alanlara yer olmamalıdır. Bu alanlar kapaklı olup depo olarak kullanılması en avantajlı sonuç verecektir.

Manav Reyonunun Yapısı Fazla Ürünlerin Ezilmeyecek Derinlikte Olması Gereklidir.

Bu konu tamamıyla tezgahı yapısı ile alakalıdır. Tezgah tasarımında derinlik ve ezilme paritesi iyi belirlenmelidir. Bunun için tezgahı dizayn eden mühendislere oldukça önemli görevler düşmektedir.