Karpuz Kesme Tezgahı

Ürün Kodu : Fr-29
Kategori : Özel Tezgahlar, Vitaminbar, Karpuzluk Tezgahı
Destek Hattı : +90535 363 96 79

Karpuz Kesme Tezgahı

Karpuz Kesme Tezgahı Genel Tanım

Kavun , karpuz gibi kütle olarak hacimsel ve sulu meyvelere kesmek için dizayn edilmiş tezgahlara karpuz kesme tezgahı denir. Yüksekliği masa seviyesinde olup insanların kesim yaparken rahatsız olmayacağı yapıda dizayn edilmiştir. Bunun için insan ergonomisi faktör alınmıştır. ” eklem hareket çizgileri”

Karpuz Kesme Tezgahı Yapısı

Öncelikle ahşap , metal , ve paslanmaz malzeme kullanılarak bütünlük sağlanmıştır. Alt kısım bir şase üzerine konumlandırılmış olup tekerli bir yapıya sahiptir. Teker olarak  sarhoş teker , ikisi frenli teker olmak üzere  adettir.  3 yanı ahşap paneller ile çevrelenmiş olup ön kısmında hem çöp poşetini koymak için konumlandırılmış kova bulunurken aynı zamanda bıçak , eğe gibi aletlerinde konulabilmesi için bir çekmece de mevcuttur.

En üst zeminde  paslanmaz malzeme mevcuttur. Bunun iç kısmına  polyemid malzeme yerleştirilmiştir. En arka kısmında ise streç sarmak için bir aparat mevcuttur.

Karpuz Kesme Tezgahında Karpuz Suyu Önlemi

Üst kısımdaki paslanmaz malzemenin yapısı suyun dışarı çıkmasını önleyecek şekilde tasarlanmıştır. Orta kısımdaki polyemid kenarlarına sızan sular ise yine altta toplama kanalına toplanarak buradan tahliye edilir.

Karpuz Kesme Tezgahı Neden Gereklidir?

Günümüz tasarruf devridir. Özellikle hacimli gıdaları alıp yarısını tüketip veya çeyreğini tüketip dolaplarda vitaminin gitmesine  ve hatta sonrasında çöpe atılmasına sebep olmaktayız.

Bu yüzden kavun karpuz gibi meyvelerin dilimlenerek satılmasında fayda vardır. Sonrasında içindeki suyu bırakmaması için bir streç benzeri ambalaj malzemesi ile sarılmasında fayda vardır.

Karpuz Kesme Tezgahı Satışa etkisi nedir?

Doğru yapılan her şey  bereketlidir. Düşünün basit , sıradan bir masa üzerinde hijyen olmayan şartlarda karpuz kesilip müşterilerin de onu aldığını düşünün. Çirkin bir durumdur. Bunu bir müşteri gözüyle bakmak lazımdır. Öyle ki biz işletmecilerde çoğu zaman işletme körlüğü mevcuttur. Sorunu görürüz ama müdahale edemeyiz. Ama müşteri görüyle bakıldığı zaman negatif bir durumdur. Zamanda satışa da negatif etkisi olacağı aşikardır.

Öyleyse yapılacak bütün yeniliklerini insanlar için yapıldığını bilerek bir değer unsuru olarak betimlemek lazımdır. Şu kaideyi unutmamak gerekir. Yapılan her doğru yatırımın satışa etkisi kaçınılmazdır.

 

 

 

 

 

 

 

 

3 Responses    Karpuz Kesme Tezgahı

ozcan için bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir